Etlik Entegre Sağlık Kampüsünün Tercihi: Aironn

Etlik Entegre Sağlık Kampüsünün Tercihi: Aironn

Dünyanın en büyük hastane yatırımlarından biri olan Etlik Entegre Sağlık Kampüsü projesinde de Aironn’un fan mühendisliğindeki inovatif ürünleri tercih edildi. Uluslararası rakiplerini geliştirdiği fan tasarımları ile geride bırakan Aironn, çabalarının sonuçlarını bir kez daha aldı: Yine bir mega projenin güveni ile mühendislik gücünü kanıtladı.

Ankara ilinin Keçiören ilçesindeki Etlik semti yakınlarında, 1.071.885 m2 arazi üzerinde, büyük bir kentsel gelişim projesi olan Etlik Entegre Sağlık Kampüsü projesi kapsamında, bir sağlık kompleksi, medikal bir otel, iki helikopter pisti, bir üniversite, bir trijenerasyon santrali (elektrik, ısıtma ve soğutma enerjisi üreten birleşik bir enerji üretim sistemi) ve bir ticari bölge yer alacak. Hastane 3.566 yatak kapasitesine sahip olup Ankara'daki mevcut altı hastanenin yerini alacak. Kampüs, dünyanın en büyük hastane yatırımlarından birisi olacak.

1 milyar 150 milyon Euro yatırım değeriyle hayata geçirilen proje, yapım ve işletmesini Astaldi-Türkerler Ortaklığı'nda Ankara Etlik Sağlık Yatırım AŞ nin gerçekleştireceği, tıbbi hizmetleri verecek kamunun ise 24 yıllığına kiracı konumunda olacağı hastaneye Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Deutsche Bank, İş Bankası, Akbank dahil on iki banka 876 milyon Euro'luk kredi sağladı.